Legyen a 30 napos kihívásod szervező ereje az angol tanulás!

Ismered a játékot? Na jó, talán nem is játék, inkább afféle önszorgalmazó kihívás, bár nem baj, ha a ember egy kicsit játéknak fogja föl. ha elhatározod, hogy belevágsz, 30 napig rendszeresen, minden áldott nap időt kell szakítanod arra, amit megjelöltél a kihívásod tárgyakét.

Íme néhány tipp a kihívás és az akár online angol tanulás háziasítására.

 

Az online angol nyelvtanulás lehetőségei lényegében határtalanok, így ezerféleképpen fejlesztheted magad, ha te is igazán akarod.

Legújabb 30 napos kihívásodhoz elég, ha valami egyszerűbb, könnyen teljesíthető célt határozol meg, hogy még véletlenül se kelljen azzal szembesülnöd, hogy képtelen vagy megfelelni a saját magad által meghatározott feladatoknak.

 

Így elegendő például elhatároznod, hogy belekezdesz egy sorozatba, amit csak és kizárólag angolul nézel, legfeljebb annyi engedménnyel, hogy angol feliratot is alkalmazol.

 

Ugyanígy az angol nyelvi podcastok rendszeres, mindennapos hallgatása is jó ötlet. Mondjuk lődd be magadnak, hogy 30 percig csak ezzel foglalkozol, semmi mással!

 

Nemsokára olvashatsz nálunk a TED videókról és azok előnyeiről is, azonban ha képben vagy a témakörben, hát kezdd el célzottan használni az online angol tanulás tényleg kimeríthetetlen lehetőségeit: nézz meg minden nap egy TED videót! 30 nap múlva el sem hiszed, mennyivel jobban és összeszedettebben beszéled és érted majd a nyelvet.

 

De azzal is jól jársz, ha egész egyszerűen kitalálsz magadnak egy-egy területet, melyet megcélozva minden nap foglalkozol az angol tanulással. Elég, ha mondjuk megtanulsz naponta 10 szót. Gondolj bele, hogy 30 nap múlva 300 szóval gyarapszik majd a tudásod. Pedig nem tettél mást, mint rászántál a napodból egy-másfél órát arra a 10 szóra.

 

Persze rajtad áll, hogy mit tűzöl ki célodként. A lényeg, hogy találj egy jó elfoglaltságot 30 napra, amivel javíthatsz, csiszolhatsz az angoltudásodon.

Szinte biztos, hogy ha kipróbálod a dolgot és “benevezel” egy kihívásba, máskor is megpróbálod majd. Sokan minden hónapban új célt tűznek ki maguk elé, s a motivációhoz nagyon sokszor nem kell más, mint elhatározás és egy kis generált önfegyelem.

Piroska Tímea

Szerző: Piroska Tímea

Piroska Tímea 15 éve nyelvtanár, felnőttképzési szakértő, tagja a Nyelvtanárok Nemzetközi Egyesületének. Leginkább felnőtt nyelvtanulókkal foglalkozik, motiváló órákat tart és kommunikációs gátakat tör át. Saját nyelviskolát vezet, ami vállalati nyelvoktatásra szakosodott.

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 3 =