Sorozatnézés – avagy angol tanulás könnyedén

Hogyan lehet megtanulni azokat a kifejezéseket, amik nincsenek benne a tankönyvekben, de az anyanyelvi beszélők nagyon gyakran használják?

Ezt a kérdést múlt héten kaptam az egyik olvasómtól, akinek évek óta hobbija az angol nyelvtanulás.

Manapság már nem okoz gondot egy-egy sorozat feliratos verziójához hozzáférni, akár DVD-n szerzed be, akár a TV-n állítod át a nyelvet, másodpercek alatt autentikus forráshoz juthatsz.

 

  1. Ezeknek a sorozatoknak áll legközelebb a  nyelvezete a mai beszélt angolhoz – bármelyik nyelvkönyvvel is összehasonlítjuk. A nyelvkönyvek hasznosak, de ha az érdekel, milyen kifejezéseket használnak pl. a new yorki fiatalok, azon a Headway nem fog segíteni…
  2. Fejlődni fog a társalgási készséged.
  3. Fejlődni fog a hallás utáni szövegértésed is, hozzá fogsz szokni a különböző akcentusokhoz.
  4. Nemcsak a nyelvet sajátítod el – kulturális fogodzót is kapsz, így egyre erősebb kötődésed lehet magához a nyelvhez, az országhoz. .
  5. You’ll finally move closer towards understanding different kinds of humor.
  6. When you’re a frequent watcher of one sitcom, you don’t have to continuously get to know new and different characters or plots like you would have to in a movie therefore you’ll be able to guess more and understand what’s being said through your background knowledge of the sitcom.
  7. There’s more repetition of words and phrases in sitcoms which will help you understand them quicker.
  8. Sitcoms are more predictable in other words you can guess easily what’s going to happen next therefore it’s easier to understand and follow the story.
  9. If you find a great series that you really enjoy, you’ll end up getting addicted and forget that you’re even learning English.

Szerző: Norbert Lakatos

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 1 =