6 gyakori hiba, amit elkövethetsz angol tanulás közben

Akár jó nyelvérzéked van, akár nem, idővel egyszerűbbé válhat az angol nyelvtanulás, hiszen folyamatosan tanulsz a hibáidból, és legközelebb már nem követed el őket. De a legjobb persze az, ha másokéból tanulsz. Az alábbi 6 hibát gyakran elkövetik angol tanulás közben – te próbáld meg elkerülni őket.

 

  1. Kellemetlen kötelezettségként tekintesz a tanulásra

 

Az angol nyelvtanulást kellemetlen „házi feladatnak” tartod, amely gyerekeknek való. Pedig a nyelvtanulás ugyanúgy lehet egyben szórakozás is, mint egy jógaóra vagy egy búvártanfolyam.

 

  1. Egyetlen módszert alkalmazol

 

Sokan leragadnak egyetlen nyelvkönyvnél, így nem csoda, ha rövid idő után unalomba fullad a nyelvtanulás. Próbálj ki többféle könyvet is, oldj meg nyelvi teszteket az interneten, hallgass szövegeket, és menj el moziba, ha az adott nyelvterület legújabb filmjeit felvonultató fesztivált szerveznek.

 

  1. Túl gyorsan kezdesz, így hamar elmúlik a lelkesedés

 

Valami újba fogni mindig izgalmas, így kezdetben alig várod az órákat, veszel egy csomó idegen nyelvű könyvet, és nagyon lelkes vagy. Aztán amint elmúlik az újdonság varázsa, mindez semmivé válik. Inkább indulj lassabban, kezd napi 30-40 perces tanulással; sokkal hatékonyabb, ha rendszeresen kevesebbet gyakorolsz, mintha egy hét-két hétig folyamatosan angoloznál, majd abbahagynád az egészet.

 

  1. Túl sokat vársz a beszéddel

 

Csupán könyvekből nem lehet egy nyelvet megtanulni. Ne várj túl sokáig a beszéddel attól félve, hogy hibát ejtesz, vagy arra hivatkozva, hogy még nem elég jó a kiejtésed. Néhány hét után már jöhetnek az egyszerű dialógusok.

 

  1. Nem hallgatsz elég szöveget

 

A nyelvkönyvhöz kapott CD-n kívül is van világ, sőt; a filmekben vagy talk show-kban ugyanis sokkal inkább találkozol hétköznapi dialógusokkal, mintha Jacket és Johnt hallgatnád, akik tökéletesen artikulálva, irodalmi stílusban igazítják útba egymást egy csendes utcán.

 

  1. Nem vagy elég magabiztos

 

Ha úgy látsz neki a nyelvtanulásnak, hogy „túl nehéz”, „úgysem fog menni”, „már az iskolában is rossz voltam nyelvekből, most is csak azért csinálom, mert a cégnél elvárják”, saját magadnak nehezíted meg a dolgot. Mindenki képes megtanulni egy idegen nyelvet; legfeljebb egyeseknek több gyakorlás kell, hogy profin elsajátítsák.

 

Ha a céges nyelvtanfolyamon vagy az otthoni tanulás során odafigyelsz rá, hogy ne kövesd el a fenti hibákat, látványosabb lehet a fejlődésed, ami további motivációt ad a nyelvtanuláshoz.

Szerkesztőség

Szerző: Szerkesztőség

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − 9 =