Barátkozz és beszélgess külföldiekkel!

Tudod, hogy honnan lehet megállapítani ránézésre, hogy ki lehet egy szórakozóhelyen mulatozó közönség tagjai közül anyanyelvi angol nyelvhasználó? Hát, bizony sehogyan. Hacsak nem mész oda haverkodni, ahol láthatóan nagyon szórják a szebbnél szebb kiejtéssel alakított szavakat. Próbálkozni ér. Legfeljebb nem beszélgetnek veled. Persze aki mer, az nyer, ahogyan mondani szokás. A rossz nyelvek inkább úgy fogalmazzák meg ugyanezt, hogy vak tyúk is talál szemet, d ezt most hagyjuk. Nem hallgatunk senkire, csak az érzékeinkre és arra a hihetetlen belső késztetésre, mely megállás nélkül sulykolja belénk jó esetben, hogy TANULJ MEG ANGOLUL RENDESEN!

 

A lényeg, hogy rengeteget nyerhetsz, ha összebarátkozol néhány olyan, angolul kiválóan beszélő emberrel, aki szívesen összefut veled akár hetente többször is, hogy egy kávé mellett elbeszélgessetek az időjárásról, a csajokról (vagy a pasikról), a kutyákról, Obama külpolitikájáról, Nick Cave Push The Sky Away című legutóbbi lemezéről, vagy a tér tágulásáról úgy általában.

 

S mit is jelent mindez? Ingyen nyelvórát. Úgy bizony. Ha meghívod két kávéra újdonsült barátodat, akkor is csak 500 Ft-ba kerül a dolog, mégsem a megszokott 2000-3000 pénzbe.

És egészen biztos lehetsz benne, hogy semmit sem fogsz rosszul megtanulni, legfeljebb egy-egy bizonytalan szót jegyezz fel, hátha valamilyen dialektus egyedi jellegzetességéről van szó, de amúgy ne aggódj egy cseppet sem.

Egyébként nyugodtan mondd el neki, hogy szeretnél a vele való beszélgetések során angolul gyakorolni és tanulni. Ha így teszel, egyrészt nem fog hülyének nézni amiatt, hogy időnként előveszel egy jegyzetfüzetet és felírsz valamit, másfelől így ő is minden bizonnyal jobban fog figyelni arra, hogy mit hogyan mond.

 

És nem csak tanulhatsz, de komoly barátságokat is köthetsz. Gondold el, ha igazán jóban lesztek, talán még ki is ugorhatsz hozzá egyszer. Körbenézhetsz olyan tájakon és vidékeken is, amelyekre talán kevéssé volna megoldható a kiruccanás egyébként. És nem éppen elhanyagolható tény, hogy addigra akár még a helyi őstermelőkkel is probléma nélkül szóba elegyedhetsz, mondjuk egy essexi birtokon…

Szerkesztőség

Szerző: Szerkesztőség

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − öt =