Egy módszer, amivel garantáltan élvezni fogod az angol tanulást

Egy egyszerű angol tanulási módszer, amivel a világ minden részéről lesz egy barátod.  Hallottál már a postcrossingról?

Angol nyelvtanulás képeslapokkal

A postcrossing egy képeslapküldő rendszer, illetve annál sokkal több. Remek szórakozási és ismerkedési lehetőség, élmény, nyelvtanulóknak pedig zseniális módszer arra, hogy gyakorolják az angol nyelvet.

A postcrossing egyszerű

A postcrossing arról szól, hogy képeslapokat küldesz a világ különféle országaiban élő embereknek, és természetesen te is kapsz tőlük.

A rendszer egyszerűen és átláthatóan működik. Első lépésként regisztrálnod kell a postcrossing.com oldalon. Meg kell adnod a nevedet és a címedet, valamint néhány információt magadról, amit fontosnak tartasz megosztani a leendő képeslapküldőkkel.

A regisztráció után meg kell adnod, hogy hány embernek akarsz első körben képeslapot küldeni, és erre a rendszer kidob neked ennyi embert a világ különböző pontjairól. Megnézed a címzettek profilját, átolvasod a bemutatkozásukat, majd választasz nekik egy képeslapot. Fontos: egy valós képeslapot, mert ez nem egy online üzenetküldő rendszer. Írsz néhány sort a kiválasztottaknak, majd elsétálsz a postára és feladod nekik a képeslapodat.

Ők a rendszerben jelzik, amikor megérkezett a küldeményed, és ezt követően a rendszer a te nevedet is ki fogja dobni címzettként. A postcrossing igazságosan működik, mert pontosan annyi képeslapot fogsz kapni, amennyit te küldtél. Ha hármat küldesz havonta, akkor te is hármat fogsz kapni, ha harmincat, akkor pedig harminc képeslap fog landolni a postaládádban.

Arra kicsi az esély, hogy attól kapj lapot, akinek te is küldtél, de egy év után tele leszel a világ legkülönbözőbb pontjairól érkezett üzenetekkel. Arról írsz, amiről akarsz, de mindig érdekes, ki mivel tölti meg a rendelkezésre álló néhány mondatnyi helyet.

Angol nyelvtanulásra is tökéletes

Néha előfordul, hogy egy-egy ember a saját anyanyelvén ír egy sort, de a postcrossing hivatalos nyelve mégis csak az angol.

Ezeket az angolul megírt üzeneteket felfoghatod úgy, mint egy napi néhány perces nyelvleckét, amolyan 5 perc angol, amivel gyakorolod nyelvet.

A képeslapküldés nemcsak nyelvtanulási lehetőség, hanem vicces és érdekes hobbi is; jó érzés, amikor érkezik egy levél a világ egy távoli pontjáról, sokszor egy olyan kulturális környezetből, amiről még soha sem hallottál.

Kell ettől kreatívabb és szórakoztatóbb angol nyelvtanulási módszer?

 

Sarkadi Mária

Szerző: Sarkadi Mária

Sarkadi Mária tanár és újságíró végzettséggel rendelkezik, de főállásban a versenyszférában dolgozik. Korábban élt Angliában, de tanult Olaszországban is, tanított idegen nyelveket, így nyelvtanári, angliai tapasztalatait is megosztja veletek. Arról is fog írni, hogyan lehet könnyen boldogulni, ha a munka miatt külföldiekkel kell idegen nyelven kapcsolatot tartani.

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 − 4 =