Hogyan ne rontsd el angol nyelvű állásinterjúdat

Mert ugye a parázás nem segít, ellenben rengeteget rombol, amiképpen az sem túl előnyös megoldás, ha felkészületlenül, túlzott magabiztossággal vágsz neki az állásinterjúnak. Nagyot lehet koppanni, de ha tudatosan készülsz, akkor könnyen lehet, hogy nyert ügyed van.

Még egy heted van az interjúig, úgyhogy ráérsz készülni. De ne halogass, mert az mindennek a halála, főleg, ha nyelvtanulásról van szó. Az adott szakágnak megfelelő szókincs elemeivel egész nyugodtan gazdagíthatod a tudásodat, méghozzá napi szinten, egyetlen alkalmat sem kihagyva az újabb szakszavak elsajátítására. De vigyázz arra is, hogy ne feszülj rá a szótanulásra! Ha nagyon beleásod magad és elhatalmasodik feletted a szótenger, akkor könnyedén belefulladhatsz és az interjún majd talán meg sem tudsz szólalni értelmesen.

Ne akarj fontoskodóan jól beszélni, mert azonnal kihallatszik, ha az ember csak azért használ bizonyos kifejezéseket, hogy fitogtassa a tudását. Ez már csak azért is necces terep, mert előfordulhat, hogy egy olyan témát nyitsz meg vele, amiről a diskurzus még magyarul is kihívás volna. Ha leckéztetni akarnak, akkor leckéztetnek majd úgyis, magadtól ne lépj vékony jégre!

Nagyon ügyelj ara, hogy a kiejtésed rendben legyen. Nem szükséges dél-nyugat essexi dialektusban beszélned, de a jól ismert, oroszról angolra képzett nyelvtanárok kiejtéshagyományát is nyugodtan hagyd ott a Barcasok és könnyedén dohosodó, gyöngyvászon gumimatracok mellett és inkább nézz most egy hétig szigorúan legalább napi egy órányi angol videót, de minőségit. Ha lehet, akkor BBC-t vagy CNN-t, attól függően, hogy brit, vagy USA angolt szeretnél prezentálni. Az is fontos, hogy amennyiben eddig a brit kiejtés alapján beszéltél és tanultál, most egy hét alatt ne akard megtanulni az USA angol hangtanát. Nem fog menni és biztos, hogy nem is kell most ezzel foglalkoznod.

Az interjún légy magabiztos, határozott, humorra nyitott, ugyanakkor nagyon figyelj oda arra is, hogy interjúztatód vajon mit vár el tőled. Hozd a legjobb formád: ne légy szűkszavú de ne is fecsegj! Álmaid állása talán csak karnyújtásnyira van tőled.

Szerkesztőség

Szerző: Szerkesztőség

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − tizenöt =