Néhány tipp mindazoknak, akik épp most kezdik az angol tanulást – Angol nyelvtanulás kezdőknek

És persze mindazoknak is, akik bármely egyéb nyelvvel kapcsoltban döntöttek úgy, hogy bizony ha törik, ha szakad, ők belekezdenek a tanulásba.

Ha már az elején játéknak fogod fel, mindvégig kényelmesen haladhatsz majd, s a legnehezebb nyelvtani részek sem jelentenek majd többet egy komolyabb kihívásnál.

De mindez azért még egy kicsit messze van…

 

Első körben érdemes akusztikai tekintetben ismerkedni az angollal. Hallgass rengeteg angol beszédet: vedd elő kedvenc zenéidet, nézz angolul filmeket!

Aztán tekingess bele néhány angol nyelvű kiadványba, legyen szó irodalomról, sajtótermékekről, vagy lényegében bármiről.

Fontos, hogy lassanként szokj hozzá az angol szövegek látványához és hangzásához is. Egész egyszerűen az a cél, hogy minél gyorsabban eljuss addig a pontig, amikor már nem okoz idegenségérzést az angol nyelvi környezet. Az nem baj, ha még nem tudod, miről van szó! Ez az állapot nem fog sokéig tartani, ha jól csinálod!

 

Ha már egész kellemes hallgatni mindazt, amit az angol nyelv kínál, próbálj meg odafigyelni a különbségekre is! Keress magadnak egy angol fimet, interjút, vagy műsort, majd egy amerikait és figyelj a különbségekre. Nyugodtan próbálkozhatsz azzal is, hogy kimondasz bizonyos szavakat a beszélőt utánozva. Így ráérezhetsz viszonylag hamar, hogy például mi a különbség a hangformálás tekintetében a magyar és az angol r, s, vagy épp sz között, sőt! Nem ritka, hogy egyes kezdő nyelvtanulók hamarabb megtanulják az angol fonetikát, minthogy értenék azon szavak jelentését, melyeket gyönyörűen olvasnak fel.

 

A kiejtés kapcsán a dalszövegek egy kicsit csalókák lehetnek, hiszen énekelve kevésbé hallatszik a különbség brit és USA angol között. De hallgass meg egy interjút mondjuk az Oasis-es Noel Galllagherrel, majd máris egyet a Metallica frontemberével, James Hetfielddel, s azonnal hallani fogod a különbséget.

 

Az első, ismerkedős időszakban tehát ismerkedj teljes szívvel és nyitottsággal a nyelvvel! Szorgalmad és érdeklődésed meghozza majd a gyümölcsét, észre sem veszed, és máris a mindennnapjaid része lett az angol nyelvtanulás!

Szerkesztőség

Szerző: Szerkesztőség

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy + 9 =