Szituációs játékok az őrületig – Az angol humor

A különféle szituációs játékok nagyon sokat tudnak segíteni az angol nyelvtanulásban, s nem csupán a szóbeli nyelvvizsgára való felkészülés területén kínálnak komoly tapasztalati lehetőségeket, de vicces, izgalmas játékok során rengeteg nagyszerű információra szert tehetsz, s tényleg játszva sajátíthatod el a különféle szituációk sablonjait, s tanulhatsz meg ezerféle izgalmas szókapcsolatot.

Ha van olyan ismerősöd, aki vevő az igazán velős, már-már zavarba ejtő, s egy idő után igazából a külső hallgatóságot irritáló szóviccekre (na jó, ez azért nagyban függ a hallgatóság összetételétől…) és a helyzetkomikumra, ellenben tapasztalt az angol humor területén, s kiváló beszélője és értője a nyelvnek, akkor nyert ügyed van.

Találjatok ki mindenféle tipikus helyzetet, legyen szó utcai útbaigazításról, bolti vásárlásról, vagy akár repülőtéri szerencsétlenkedésről. Játszatok el minden, az életben tipikusan előforduló jelenetet a szokványostól eltérő módon, kifacsarva a kliséket, jót röhögve azon, hogy valójában milyen jól szabályzott világban élünk mindannyian.

Tulajdonképpen a Monthy Python társulata, vagy éppen Rowan Atkinson, de Hugh Laurie és Steven Fry is ezt csinálja jó egynéhány jelenetében, mely szokványos helyzetből indul de rövid idő alatt szóáradatok kavalkádjává, vagy éppen egyszerű kis nyelvtani különbségekből fakadó félreértések láncolatává alakul, végül aztán abszurd, jellegzetesen az angol humorkultúrára épülő zárlattal érjen véget.

Merj játszani! Merjetek játszani! Nyelvet úgy lehet a legjobban tanulni, hogy közben a lehető legtermészetesebb módon állsz hozzá a dologhoz. Ha elfeledteted magaddal, hogy tanulsz, hatékonyabb leszel, mint bármi más módon. Figyelj a rendszerességre és az alaposságra!

Szóval, nem kell mást tegyél, minthogy engedd, hagy ragadjon magával a nyelv!

Mindezeket megelőzően persze nem árt, ha utána nézel egy kicsit az angol humor jellegzetességeinek egy kis kultúrtörténeti csemegézés gyanánt. Nem fogod megbánni, az egyszer biztos!

Szerkesztőség

Szerző: Szerkesztőség

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × három =