Tarts minden héten egy angol napot!

A gyakorlatnál nincs fontosabb a nyelvtanulás során. Hiába fektetsz hatalmas időket az elmélet minél alaposabb bevésésébe, ha a gyakorlati kivitelezésben a megadott feladatok megoldását leszámítva nem szerzel tapasztalatot.

Beszélj, beszélj, beszélj! És ha lehet, minél tovább, minél többet.

 

Ha van olyan ismerősöd, aki kiváló angoltudással bír és van olyan szerencséd, hogy hetente egyszer együtt tölthettek egy egész napot, akkor használd ki a lehetőséget! A feladat rendkívül egyszerű és amennyiben belejöttök, nagyon szórakoztató is.

Nem kell hozzá más, mint egy aktív nap és a bátor angol nyelv használat.

 

Találkozásotokkor állapodjatok meg abban, hogy a nap hátralévő részében kizárólag angolul fogtok kommunikálni, s ez alól nincs kibúvó. Ha valamit gyorsan szeretnél elmondani, akkor se válts át magyarra, inkább próbáld meg egyszerűen, érthetően kifejezni magad, beépítve mondandódba minél több szinonimát, körülírást és állandósult szókapcsolatot.

 

Az angol nyelv magabiztos használatának egyik legerőteljesebb szekvenciája bizony ezekben az annyit hangsúlyozott szókapcsolatokban rejlik. A kulcs tehát az izgalmas és hatékony kommunikációhoz a phrasel verbs tudásod tökéletesítése. Mindezt pedig kizárólag a használattal tudod elsajátítani.

És ami a legizgalmasabb: közben rádöbbensz az angol észjárásra is. Ha elég ügyesen csinálod, egy idő után képes leszel átállítani a gondolkodásmódodat, akárha ez kapcsolót átkattintatnál, s már nem akarsz fejben fordítani, hanem azonnal beugrik az odavágó angol variáns. Így hát nem is kell variánsban gondolkodnod, épp ez a lényeg. El kell hinned, hogy angol beszélsz. Furcsa képzettársítás, de egy kicsit olyan ez, mint az úszás. Amíg nem megy, addig el sem tudod képzelni, hogy miképpen lehet fent maradni a víz felszínén. Aztán egyszer csak ott úszol a medencében…

 

Ha barátod, szerelmed, családtagod szívesen belemegy a játékba, hétről hétre egyre magabiztosabb leszel, s egy idő után jöhetnek a bonyolultabb mondatszerkezetek, a különféle összetettebb igeidők, s lassanként minden, ami ahhoz kell, hogy finoman és kiegyensúlyozottan birtokold azt az angol tudást!

Szerkesztőség

Szerző: Szerkesztőség

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − 18 =