Újabb 5 motiváló tényező az angol tanuláshoz

Mindig is utáltad valamelyik nyelvtani részt, vagy százszor próbáltál már megtanulni bizonyos szavakat, de soha nem tudtad megjegyezni? Ezeket vagy módszeresen kihagytad, vagy pedig ott fel is adtad az egész tanulást?

Az angol nyelvtanulás tele van buktatókkal.

Az emberi lélek pedig tele van olyan érzésekkel, amelyek hatására gyakran döntünk úgy, hogy bele sem kezdünk valamibe, vagy inkább félbehagyunk valamit, amiről pedig tudjuk, hogy nagyon jó lenne, ha megtanulnánk.

Megakadunk a tanulási folyamatban egy számunkra nehezen feldolgozható résznél, és hiába keresünk választ, amivel megérthetnénk a dolgot, valamiért nem megy. Esetleg nem haladunk olyan jól, mint ahogy elterveztük, vagy nekünk lassabban megy, ezért frusztráltakká válunk, és inkább feladjuk az egészet.

Az előző cikk sikerén felbuzdulva, íme, újabb 5 olyan tényező, amivel motivációdat folyamatosan szinten tarthatod, kerülj bármilyen nehéz helyzet elé, miközben angolul tanulsz.

  1. Ha megtanulunk angolul, könnyebb lesz a következő nyelv elsajátítása!Ha az agyunk rááll a nyelvtanulásra, és megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb tanulási módszert, bátran belevághatunk egy újabb nyelv megismerésébe. Nem beszélve arról, hogy ha az indoeurópai nyelvcsaládból választunk új nyelvet – ahonnan az angol is származik -, akkor számtalan hasonlóságot fedezhetünk fel, amivel még könnyebbé válhat a nyelvtanulás.
  2. Naprakész lehetek bármilyen témában!A legtöbb szakmában, tudományágban a szakemberek publikációi angolul jelennek meg. Ha többet szeretnénk tudni arról, hogy mi történik a nagyvilágban, akkor érdemes az angol nyelvű hírműsorokat, hírcsatornákat nézni. Külföldi lapokat, hírportálokat olvasva olyan dolgokról is tudomást szerezhetünk, amiről a magyar sajtó, vagy magyar szakmai oldalak nem számolnak be. Így naprakészek lehetünk minden területen, ahol csak szeretnénk!
  3. Minden dalszöveget, filmet érteni fogunk, amit angolul adnak elő!Hányszor hallunk olyan számot a rádióban, ami nagyon tetszik nekünk, de nem értjük, miről énekelnek benne? Hány olyan filmet nem szinkronizálnak, amit hónapok óta vártunk? Sok film, zene nyelve az angol, és nem szinkronizálnak vagy feliratoznak mindent. Nem beszélve a számítógépes, vagy az okos készülékekre szánt játékokról, alkalmazásokról! Akik rendszeresen játszanak, számtalanszor futnak bele olyan szituációba, hogy nem értik mit kellene csinálni a játékban, csak hosszas próbálkozások után kitapasztalják, hogy mi a helyes út, hogy tovább jussanak. Hány olyan alkalmazás van, ami angolul elérhető, de magyarul nem? Ezek többé nem jelentenek majd akadályt!
  4. Felnéznek majd ránk, büszkék lehetünk magunkra, amiért több nyelven beszélünk!Rengeteg embernek okoz problémát a nyelvtanulás, számtalan ember egyáltalán nem tanult semmilyen idegen nyelvet, ami sokszor akadályt jelent számukra álláskeresés, külföldi utazás, stb. során. Gondoljunk bele, hogy a nagyszüleink, szüleink idejében milyen lehetőségek álltak rendelkezésre a nyelvtanulásban, és nekünk most mennyi lehetőségünk van minderre! Ha élünk a lehetőséggel, nem csak a családunk, barátaink lesznek büszkék ránk, de javul az önértékelésünk, nő az önbizalmunk, sokkal elégedettebbek leszünk magunkkal, hogy egy nehéz kihívást mi sikeresen teljesítettünk.
  5. Kitárul előttünk a világ!Ha beszéljük az angolt, vagy más idegen nyelveket, akkor sokkal több lehetőség nyílik meg számunkra az önmegvalósítás, a karrier terén. Jobb pozíciókra pályázhatunk, könnyebbé válik az utazás, több kultúrát, több embert ismerhetünk meg. Bátran nekivághatunk a világnak, és bármire képesek lehetünk, amit csak szeretnénk elérni. Egyszóval: kitárul előttünk a világ!
Oláh Judit

Szerző: Oláh Judit

Oláh Judit lelkes nyelvtanuló-nyelvgyakorló. Saját nyelvtudása finomításáért újabb és újabb módszereket kutat fel és próbál ki. Csak olyan technikákról ír, melyek nála már beváltak.

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

nyolc + 3 =