Három könnyű gyakorlat az angol nyelvvizsgára

Ezekkel a feladatokkal lazán és különösebb erőfeszítés nélkül készülhetsz az angol nyelvvizsgára.

A angol nyelvtanulás hosszú folyamat, és az lesz eredményes benne, aki még akkor is bírja, amikor mások már elfáradtak. Mindig vannak olyan időszakok, amikor kevésbé van kedved tanulni, viszont haladni kell, hiszen egyre közeledik az angol nyelvvizsga időpontja is. Amikor éppen eluralkodik rajtad a lustaság, akkor sem szabad teljesen elfeledkezned a nyelvtanulásról. Ilyenkor egy rövidebb időre, de tényleg csak átmenetileg félre lehet tenni a bonyolult nyelvtani feladatokat, a nehezebb szövegértéseket és angol fordításokat, és egyszerűbb gyakorlatokkal kell szinten tartanod magadat. Ezek a néhány perces ráfordítások is segíthetnek abban, hogy ne ess ki teljesen a napi rutinból.

Íme, három egyszerű feladat, amikor nincs kedved tanulni.

Egyszerű ragozási feladatok az angol nyelvvizsgára

Az angol tanulás fontos részét képzi, hogy folyamatosan gyakorold az igeragozást, amit néhány perces online feladatokkal is megtehetsz. Azokra a napokra, amikor ehhez nincs kedved, legyen egy ragozási füzeted.

Mit jelent ez?

Tarts egy füzetet, amiben egy-egy igét minden igeidőben elragozol. Kezdd az alapigékkel, majd folytasd a rendhagyókkal! A lényeg, hogy egy oldalon keresztül az adott szót ragozd el minden létező igeidőben, számban és személyben. Ezt a füzetet bármikor előkaphatod, és egy idő után az elsőre bonyolultnak tűnő ragozások egy laza csuklómozdulattal is menni fognak.

Egy napom…

Ha nagyon nincs kedved leülni a könyved mellé, akkor szintén remek gyakorlás lehet, ha magadnak felmondod egy napodat, természetesen angolul. Reggel kávézás vagy utazás közben gondold át, mit fogsz csinálni, milyen feladatok várnak rád, vagy este fürdés közben meséld el angolul, hogyan telt a napod. Az előbbivel a jövő időt, az utóbbival pedig a múlt időket gyakorolhatod. Ha egyedül vagy, nyugodtan beszélhetsz hangosan, ha emberek között vagy, akkor elég magadban átgondolnod a napi rendedet. A lényeg, hogy mindez angolul történjen.

Kedvenc dal

A kedvenc dalaiddal szintén lazán gyakorolhatod az angol nyelvet napi pár percben. Hallgasd meg a számot, keress rá a dalszövegre, és próbáld meg magadban lefordítani. Ennek egy másik verziója, ha néhány mondatban angolul összefoglalod, hogy miről szól a szöveg. Szeretett énekeseid zenéivel sokkal szórakoztatóbb az angol nyelvet tanulni, és közben még jó kedved is lesz.
Mindhárom feladat csak néhány percet vesz igénybe; könnyebb és kreatívabb gyakorlatok, mint egy komplett angol nyelvleckét átolvasni, viszont új angol szavakat tanulhatsz velük, valamint a nyelvtant is gyakorolhatod.

Sarkadi Mária

Szerző: Sarkadi Mária

Sarkadi Mária tanár és újságíró végzettséggel rendelkezik, de főállásban a versenyszférában dolgozik. Korábban élt Angliában, de tanult Olaszországban is, tanított idegen nyelveket, így nyelvtanári, angliai tapasztalatait is megosztja veletek. Arról is fog írni, hogyan lehet könnyen boldogulni, ha a munka miatt külföldiekkel kell idegen nyelven kapcsolatot tartani.

Cikk megosztása

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 + 12 =